Grafičar fulao datum obljetnice Vukovara u centru Zagreba: ‘Ne mogu vjerovati, kakva blamaža’

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL/CANVA

U centru grada na na reklamnim panoima tvrtke Go2Digital diljem Hrvatske građani su do srijede navečer mogli vidjeti plakat koji ih podsjeća da ne zaborave kako se 18. listopada obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ipak grafičari su se malo ‘zeznuli’ jer 18. listopada tijekom povijesti je, završio je rat za austrijsko nasljeđe, SAD je od Rusije kupio Aljasku, a datum se pamti i kao dan kada je počeo Prvi balkanski rat ili kao dan kada je čovjek prvi puta pretrčao 400 m za manje od 44 sekunde, a ne dan kad je obljetnica vukovarske tragedije, koja se 29 godina obilježava 18. studenog.

Pa nemreš vjerovati, fulali cijeli mjesec, inače Grad plaća ove oglase nekoliko tisuća kuna … (EDIT: javljeno mi je da nije Grad platio ove plakate nego agencija koja drži oglasna mjesta)
Koja blamaža!!! :-(

Objavljuje Snježana MomčinovićSrijeda, 18. studenoga 2020.

Fotografija digitalnog reklamnog panoa na kojem se vrtio ovaj oglas proširila se društvenim mrežama, gospođa Snježana Momčinović ju je objavila na Facebooku uz komentar kako Grad ove oglase plaća nekoliko tisuća kuna. Doduše, Grad ovoga puta nije kriv., tvrdi iz Telegrama.

Direktor prodaje tvrtke Go2Digital Viktor Pučar, koja je vlasnik panoa, izjavio je kako je reklama bila njihova ideja, ali su, kaže, nažalost napravili veliku pogrešku.

“Htjeli smo na našoj mreži, na taj dan, dati neki svoj obol i naš interni grafičar je radio pripremu. Nažalost, dogodila se pogreška koju smo svi uspjeli previdjeti”, kaže.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Pučar tvrdi kako je njihovog zaposlenika, koji je odgovoran za ovu grešku, jako pogodila cijela situacija, ali kaže da ga u tvrtki svi ohrabruju.

“Nismo se uopće vodili time da bi mogao napraviti takav lapsus. Provjerili smo za pravopisne greške, raspravljali je li plakat decentan i sve ostalo što je potrebno, ali eto… Ovo nismo vidjeli sve dok se nije počelo širiti društvenim mrežama”, objašnjava Pučar koji se ovim putem ispričao svima koji su vidjeli reklamu s krivim datumom, a koja je, kako kaže, uklonjena u srijedu iza 17 sati.

Građani su bili podvojenog mišljenja u vezi ovakve reklame.

“Kakva blamaža, ne mogu vjerovati”, pisalo je u jednom od komentara dok je drugi smatraju kako je važno je da se narod sjeća.

“Koliko vidim, Zagreb je prepun lampiona”, ističe drugi.


Komentari