Gradski SDP oštro po Bandiću, za sve krive i premijera Plenkovića koji korumpiranom vlašću maltretira Zagrepčane

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na tiskovnoj konferenciji isored Gradske skupštine za zagrebačku je krizu optužio premijera Andreja Plenkovića.

“Ne smatramo više odgovornima samo korumpiranog gradonačelnika niti njegovog ‘potrčka’ Dragu Prgometa, najodgovorniji je premijer koji to tolerira i maltretira Zagrepčane s korumpiranom vlašću i s Bandićem ne dozvoljava izabranim zastupnicima da rade svoj posao”, rekao je.

Kazao je i kako su sukobi HDZ-ovaca i Bandića iscenirani jer isti ti zastupnici istovremeno svoje supruge i stranačke podobnike zapošljavaju na direktorska mjesta po gradskim poduzećima, tvrdi.

Maras tvrdi i da su sporni i gradski stanovi koje, tvrdi nijedan građanin koji je ostao bez doma u potresu, nije dobio.

“Bandić te gradske stanove koristi kao bi vladao na netransparentan i koruptivan način, neka ih oduzme onima kojima ih je podijelio, a koji za njega lažu na sudovima i da ih onima kojima su potrebni”, rekao je.

Dotaknuli su se i Zakona o obnovi za kojeg je SDP-ova vijećnica Vesna Nađ rekla kako je od došao kao naručen jer je odlična izlika za Brandića.

“Gradonačelnik se vadi da nema zakona i da ne može sanirati štete od potresa iako je Gradska skupština još u listopadu donijela plan djelovanja u slučaju nepogoda”, kazala je.

Vijećnik Matej Mišić pitao je što se događa s predsjednikom Gradske skupštine i zbog čega ne ispunjava svoje dužnosti.

“Prošlo je 45 dana od potresa do sjednice koje ne bi ni bilo da nismo sakupili potpise i dali dnevni red, Prgomet je prespavao potres i vrijeme poslije, pa treba odgovoriti je li on i dalje predsjednik Gradske skupštine. Ako mu je teško upravljati najmoralnije bi bilo da da ostavku”, dodao je.

Maras je rekao i da sutra neće poslati svoju djecu u školu. “Način na koji je ministrica pripremila cijelu situaciju je sramotan i nekorektan, pojavit će se svega desetak posto djece jer nisu uspjeli uvjeriti roditelje u sigurnost u školama, što je dovoljno za njezinu ostavku”, napomenuo je te kazao kako je dodatni problem je i što 25 objekata u Zagrebu nije u prilici primiti učenike zbog šteta od potresa.

“Neke su donjogradske škole iz crvene oznake prelazile u zelene, kao što je bilo i sa skupštinom, no unatoč tome zastupnici ne žele u njezinu veliku dvoranu”, zaključio je.


Komentari