Gradska skupština odobrila zaduženje od 150 milijuna kuna!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su većinom glasova dali suglasnost Zagrebačkom holdingu i Zagrebačkom velesajmu na dugoročno zaduženje kod Erste &Steiermarkische Bank, piše N1.

Za zaduživanje Zagrebačkog holdinga glasovalo je 26 zastupnika a njih 18 je bilo protiv. Zaduživanje Zagrebačkog velesajma podržala su 32 gradska zastupnika dok je njih 11 bilo protiv.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban rekla je da se radi o dugoročnom zaduženju kod kod Erste &Steiermarkische Bank kako bi se isfinancirale započete investicije iz prošle godine te započeti novi investicijski ciklus. Navela je kako se radi o kreditu od 150 milijuna kuna na rok od pet godina, a kamatna stopa je godišnje fiksna 2,3 posto.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić rekla je da dugoročni kredit žele uložiti u kapitalna ulaganja i digitalizaciju poslovanja te povećanje konkurentnosti. Pojasnila je kako se radi o kreditu od 12 milijuna kuna na rok otplate od 7,5 godina. Kamata je godišnja i fiksna na 2,7 posto.

Tijekom rasprave zaduženje Velesajma, ali ne i Zagrebačkog holdinga podržali su Vladimir Ferdelji (nezavisni) te Stanko Kordić (Građansko-liberalni savez) dok je klub SDP-a odbio podržati oba zaduženja. Zastupnici su bez rasprave prihvatili prijedlog Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2019. godinu.


Komentari