Gradonačelnik Svete Nedelje ima plan: Manje osnovice plaće, opraštanje naknada, a nastavak ulaganja u razvoj grada

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, povukao je, kako kaže “nepopularne mjere” te na svom Facebook profilu objavio na kojih se točno pet točaka one odnose.

“Trebamo biti odgovorni i bez ikakve diskriminacije i izuzetaka napraviti bolan rez jednak prema svima, jer smo svi zajedno u ovoj nevolji”, kazao je i objavio kako će za 10 posto smanjiti osnovicu plaće sebi, zamjenicima te svim gradskim ustanovama.

“Cilj je da se masa plaća smanji oko 15%, a samo u gradskoj upravi dolazimo do smanjenja od oko 20%. Isti postotak ću predložiti i na usvajanje gradskom vijeću za njihove naknade”, tvrdi.

Istaknuo je i kako će prijedlog za smanjenje ići i za sve udruge, organizacije, sportsku zajednicu i kulturnu zajednicu, a sva događanja do daljnjega se otkazuju, sve nabave koje nisu nužne se otkazuju. Značajno će se smanjiti i sva sufinanciranja.

“Gradskom vijeću ću predložiti da poslovnim subjektima u gradu oprostimo, točnije ne naplatimo komunalnu naknadu za naredna 3 mjeseca, jer im je poslovanje onemogućeno. Identičan prijedlog će ići i na Vladu RH za vodnu naknadu“, napisao je.

U fokusu su, tvrdi, vrtić, škola, vodovod, kanalizacija, ulice i drugo, a razvoj grada, pogotovo kapitalnih projekata bitnih za budućnost, ne smije trpjeti.

“Izgradnja, poput vrtića koja je već krenula, adaptacija DD Jagnjić Dol u vrtić te izgradnja knjižnice, planirana izgradnja dugo obećavane škole u Strmcu, vodovodi, kanalizacija, ulice, dječji parkovi će i dalje ostati, ali u smanjenom obliku”, ističe.

Dotaknuo se i nekih promjena koje su zadesile grad koje mu nisu najjasnije.

“Prošle godine amandmanima prihvaćenima od strane Gradskog vijeća su nam smanjena sredstva za Civilnu zaštitu koja zadnjih dana radi od jutra do mraka. Također, nisu ni najjasniji prijedlozi za smanjenje javne rasvjete s obzirom da smo u većem dijelu grada implementirali LED rasvjetu koja se automatski tijekom noći regulira na nižu razinu i s time se postižu uštede. Isto tako mi nisu baš ni jasni prijedlozi koji uopće nisu u domeni odlučivanja grada”, ističe te šalje poruku nade.

“Čekaju nas tmurni dani za koje se trebamo pripremiti i koje trebamo zajednički prebroditi, no kao što smo se i prije izvukli, izvući ćemo se i sad. Ako netko to može, to može Sveta Nedelja“, kazao je.

Komentari