Gradonačelnik pozvao zaposlenike gradskih upravnih tijela na posao i izdao novu uputu, sad će se znat tko je gdje i kada

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je Naputak prema kojemu su sva gradska upravna tijela i ustanove u nadležnosti gradskih upravnih tijela dužna Stručnoj službi gradonačelnika podnositi dnevna izvješća o evidenciji prisustva djelatnika na radnome mjestu te se pridržavati provođenja mjera zdravstvene zaštite i držati se propisanog razmaka, izvijestili su iz grada. 
 
“U tablici se evidentira status djelatnika: adresa rada (ured, odnosno rad od kuće), naznaka kojem timu djelatnik pripada, odnosno, koristi li godišnji odmor ili je na bolovanju, rodiljnom, odnosno roditeljskom dopustu, plaćenom / neplaćenom dopustu”, napisali su.

Gradonačelnik je 19. ožujka 2020. svim pročelnicima gradskih upravnih tijela uputio nalog o držanju mjera zdravstvene zaštite u kojima stoji kako će se organizirati rad djelatnika u dvije skupine nužnog osoblja koje će se izmjenjivati svaka dva tjedna, a radni će se prostor između smjena dezinficirati. UZ to, sva su se službena putovanja unutar i izvan zemlje otkazala, a ona koja su baš nužna moraju na odobrenje kod gradonačelnika. 

Gradonačelnik je u srijedu izdao uputu za sve službenike i namještenike gradskih upravnih tijela “operative”, i istaknuo da su obvezni biti na svojim radnim mjestima, izuzev osoba
kojima je određena mjera samoizolacije, osoba pozitivnih na virus Covid-19 te
osoba na bolovanju, rodiljnom i roditeljskom dopustu, godišnjem odmoru te
plaćenom i neplaćenom dopustu.

Slijedom toga nastao je i Naputak u koji će se takvi zaposlenici upisivati, a sam popis slat će se svaki dan, do 14 sati, putem Stručne službe gradonačelnika u Gradsku upravu Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.

Grad je na svojim stranicama objavio predložak Naputka, a zanimljivo je kako je u desnom uglu istoga, velikim slovima naznačeno “POVJERLJIVO”.


Komentari