Gradonačelnik posjetio djecu u Fužinama i Novom Vinodolskom

Screenshot: Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je djecu oboljelu od malignih bolesti u Fužinarskoj kući u Fužinama. Djeci je Udruga Sanus, u okviru svoga programa Rehabilitacija i psihološka podrška djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima, organizirala ljetni odmor, stoji na službenoj stranici Grada Zagreba.

Ovo ljeto u ljetnom kampu boravi oko 20 djece, a za njih je pripremljen raznolik program koji uljučuje radionice, sportske aktivnosti i izlete. Predsjednica Udruge Boženka Anić ističe kako već deset godina čekaju da se realizira njihov projekt, odnosno da se napravi kuća u kojoj će, nakon dugog i iscrpljujućeg liječenja, moći boraviti više djece.

Gradonačelnik Bandić najavio je kako će Grad Zagreb, Vlada RH i resorno ministarstvo pronaći odgovarajuće rješenje i napraviti dugo očekivanu kuću.

Nakon Fužina, gradonačelnik Bandić se sa suradnicima uputio posjetiti i djecu iz Vukovara i Beslana, koja, u organizaciji Grada Zagreba, već tradicionalno ljetuje u Domu Crvenoga križa Villa Rustica, u Novom Vinodolskom.

Ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba Petar Penava napomenuo je kako Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom svake godine ugosti preko 3500 djece. To uključuje djecu iz različitih zemalja, djecu iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa te djecu s intelektualnim oštećenjima i drugim oblicima invaliditeta. Na taj se način djeca druže, povezuju i jedni od drugih uče.

Gradonačelnih Bandić dodao je i kako je važno graditi zajedničku budućnost te da djeca šire ljubav, mir i solidarnost.

Screenshot: Facebook

 


Komentari