Gradonačelnik najavio završetak sljemenske žičare, a otkrio i kako će se financirati cijeli projekt

Facebook/ Milan Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić 19. obljetnicu svojeg mandata kao zagrebačkog gradonačelnika obilježio je posjetom, kako on kaže, jednoj od najvećih gradskih investicija, a riječ je o gradilištu dugo najavljivane sljemenske žičare u vrijednosti od 560 milijuna kuna, javlja Radio Sljeme.

“Trebali bi biti gotovi polovicom iduće godine, najkasnije u lipnju, koliko ja znam. Probat ćemo za Dan grada Zagreba to završiti, kao što bi trebali završiti i rotor”, najavio je Bandić tom prilikom, a otkrio je i kako će se financirati projekt.

“Kombinacija će biti kreditnog zaduženja i dobrog odnosa s resornim ministarstvima posebno s fondovima Europske unije i gospođom Žalac. Mislimo da ćemo najmanje pedeset posto sredstava dobiti iz Europske unije”, kazao je gradonačelnik.

Facebook/ Milan Bandić

Komentirao je i informaciju koja je neugodno iznenadila zagrebački konjički savez da se korisnici do prosinca moraju iseliti s Hipodroma.

“Hipodrom ide u sklopu Zagreb Cityja. Svi su tamo dok se ne proglasi javni interes Grada. To su privatni konji pa neka plate, imaju dva privatna mjesta u gradu Zagrebu gdje svoje ljubimce i konje mogu smjestiti, pa neće gradonačelnik voditi računa o konjima privatnih ljudi”, rekao je Bandić.

Što se tiče doseljenja Roma u naselje Petruševec, poručio je da je Zagreb otvoren i siguran grad za sve ljude.


Komentari