Gradonačelnik čestitao Međunarodni dan mladih: ‘Danas slavimo vaš dan’

Screenshot: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić na svom je Facebook profilu čestitao mladima njihov dan koji se danas obilježava na temu Transformiranje obrazovanja, prenosimo njegovu čestitku.

“Cijenjeni mladi, danas slavimo vaš dan.

U ime Grada Zagreba i u svoje osobno, čestitam Međunarodni dan mladih svim mladima koji svojim znanjem, idejama i aktivnostima pridonose unaprjeđenju hrvatske politike za mlade te poboljšanju kvalitete života svih građana Republike Hrvatske.

Međunarodni dan mladih je dan kada se slave i promiču postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Ovogodišnja tema obilježavanja je Transformiranje obrazovanja. Zajedničkim snagama moramo omogućiti jednake obrazovne mogućnosti svim mladima kako bi kao društvo mogli prosperirati. Cilj je podići svijest o toj vrlo važnoj skupini našeg društva, jer oni su naša budućnost.

Diljem svijeta trenutno živi 1.8 milijarda mladih u dobi između 10 i 24 godina. Prema statističkim podacima, u Hrvatskoj udio mladih u ukupnoj populaciji iznosi oko 20 posto. Naša je svakodnevna dužnost i obveza da svi oni dobiju priliku educirati se, zaposliti i ostati u Lijepoj našoj. Treba raditi na promoviranju i populariziranju aktivne participacije mladih u društvu te vrednovati sve njihove aktivnosti. 

Grad Zagreb će i dalje kontinuirano davati podršku mladima i kvalitetnim projektima za njihovu dobrobit i dobrobit svih nas.

Mladi ljudi ogledalo su našega Grada i domovine. Mladi su „motor“ i snaga društva koji nas pokreće. Još jednom vam od srca čestitam vaš dan sa željom da se glas mladih još više i bolje čuje i poštuje.

Svako dobro vam želim.”


Komentari