Gradonačelnik Bandić stanovnicima Knežije poručio: ‘Neću dopustiti gradnju osmerokatnice u parku!’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić oglasio se preko Facebooka i jasno poručio da neće dopustiti gradnju osmerokatnice u parku zagrebačkog kvarta Knežija.

Prenosimo njegovu objavu u cijelosti:

“Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije,

u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše nastojanje da sačuvate svoj park i peticiju koju ste tim povodom potpisivali. Meni su uvijek na prvom mjestu bili interesi Zagrepčanki i Zagrepčana, pa tako i u ovom slučaju.

Ovim putem Vas izvješćujem da sam zatražio od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se lokacijska dozvola za stambeno-poslovnu zgradu u Ulici Davorina Bazjanca 1 poništi, s ciljem očuvanja spomenutog parka.

Ovim putem naglašavam da i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana!”, napisao je Bandić na Facebooku.

[KNEŽIJA BRANI PARK]

Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije,
u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaPetak, 4. prosinca 2020.

 

Projekt na Knežiji izazvao je veliko nezadovoljstvo. Stanovnici tog kvarta su osnovali građansku inicijativu “Knežija brani park” te prikupili 4216 potpisa građana protiv gradnje osmerokatne stambeno-poslovne zgrade s dvije podzemne etaže na mjestu sadašnjeg parka i prizemnice na Knežiji.


Komentari