Građani ponovo plaćaju Bandićeve zlatne ‘šekrete’: Grad WC na Krešimirovu trgu platio 39 tisuća eura?

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Zahod na okretištu Dubrava dobio je dostojnog konkurenta. Riječ je o WC-u na Krešimirovu trgu zbog kojeg su prije točno pola godine zaustavljeni radovi na rekonstrukciji parka, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, tada je Zrinjevac Vijeću gradske četvrti Donji grad dostavio cjenik u kojim je za radove na kućici od pet kvadrata u kojem se nalaze dva WC-a tražio, ni više ni manje, nego 38.826 eura.

Vijeće četvrti tad je, u travnju, odbilo tu skromnu ponudu Holdingove podružnice i odlučilo financirati samo obnovu parka, odnosno dječjeg igrališta u kojem se zahodi nalaze. Potrošilo se na to 660 tisuća kuna, pojasnio je jučer predsjednik Gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik. “Mi smo se tada odmah pobunili jer nismo vidjeli apsolutno nikakav smisao u tome da kućicu površine ni četiri kvadrata neto platimo skoro 288 tisuća kuna. Novac je to koji nam je potreban i možemo ga uložiti drugdje”, rekao je Paradžik, koji nije znao hoće li se zahod otvoriti kada i park.

Trebao bi, kaže čelni čovjek Donjeg grada, ali sve će se to vidjeti danas. “Dok smo mi bili u nadmetanju tko treba platiti kućicu i zašto, unutra su postavljene nove sanitarije, kojih ubrzo opet nije bilo. Nedavno sam zavirio unutra i nisam ih primijetio” tvrdi Paradžik.

“Radimo od konca rujna. Danas je posljednji dan, a sutra se sve skupa otvara” rekao je djelatnik Zrinjevca, koji je jučer s kolegama posebnim strojem ravnao tlo oko sprava za igranje. I WC će biti sutra otvoren, kazali su radnici Zrinjevca.

Tko ga je i po kojoj cijeni na kraju platio nije znao ni predsjednik Gradske četvrti Donji grad Paradžik, kao ni vijećnik u Mjesnom odboru “Petar Krešimir IV.” Dejan Glišić koji je kazao da oni ionako informacije od Grada dobiju posljednji. “U parku se radi od 30. rujna, i to isključivo na vanjskim dijelovima”, rekao je Glišić, dok su djelatnici Zrinjevca na terenu jučer kazali kako im je to posljednji dan na Krešimircu.

Podsjetimo, u troškovniku koji je Zrinjevac prije pola godine dostavio Vijeću četvrti, sama demontaža dvaju dotrajalih WC-a i postavljanje novih trebalo je koštati 14.250 kuna po komadu bez PDV-a, odnosno 17.812 kuna i 50 lipa s PDV-om, a je li za kućicu Zrinjevac stvarno potrošio nešto više od 10 tisuća eura po kvadratu, što su predložili Vijeću četvrti, ostaje nepoznanica, no netko sigurno jest.


Komentari