Građani ponovo financiraju nepotrebne vozne parkove: Ovoga je puta automobil dobila direktorica Državnih nekretnina

Foto: https://www.skoda.cl/

Još jedan u nizu slučajeva u kojima porezni obveznici plaćaju vozila raznoraznih direktora državnih poduzeća ili političara, onaj je nedavno kupljenje Škode od strane tvrtke Državne nekretnine koja je u stopostotnom vlasništvu države. Prema fotografijama koje je objavio Index, automobil koji je tu firmu koštao oko 200 tisuća kuna javnog novca trenutno je parkiran u dvorištu direktorice i jedine članice uprave firme, Renate Sabo.

Sabo taj novi automobil, prema pisanju Indexa, vozi svakodnevno, i za vrijeme radnog vremena ali i izvan njega. Izgleda da je to bio i jedini razlog zašto su se Državne nekretnine odlučile kupiti novi automobil baš sada, u jeku ekonomske krize.

spomenuti je portal prije desetak dana pokušavao provjeriti točnost ovih informacija. Firma im je na posljetku poslala odgovor na njihove upite, i iz njih se čini kako je kupovina novog automobila za osobne potrebe direktorice sasvim legitiman potez.

“Radi točnog informiranja javnosti, ponavljamo kako Društvo nije povećalo vozni park u odnosu na 2019. i ukupno posjeduje osam službenih vozila od kojih pravo na cjelodnevno korištenje službenog vozila ima Uprava Društva i koristi ga u skladu s ugovorom o radu i važećim propisima te se plaćaju svi zakonom propisani porezi i doprinosi, dok su preostala vozila na raspolaganju ostalim zaposlenicima Društva”, piše u prvom dijelu odgovora Državnih nekretnina bez preciziranja čijim se kunama plaćaju “svi zakonom propisani porezi i doprinosi”, piše Index.

Uprava Društva koja se sastoji od jednog jedinog člana, direktorice Sabo, ranije je već koristila automobil. Novinari Indexa pitali su što su napravili s tim automobilom.

“Dotadašnje vozilo Uprave Društvo je zadržalo s obzirom na već ranije pojašnjeno kako je vozni park po isteku leasinga umanjen za dva vozila te se sukladno Planu poslovanja za 2020. i dalje koristi u Društvu. Parkiranje vozila na fotografiji koju ste nam dostavili u potpunosti je u skladu s prethodno navedenim pravom korištenja”, navode u odgovoru u kojem se referiraju na fotografije Škode parkirane u dvorištu Renate Sabo.

Izgleda da Državnim nekretninama nije sporno to što su kupili novi automobil koji koristi isključivo njihova direktorica, koja usput ima plaću 16.857,83 kuna.

Inače, Renata Sabo Državne nekretnine vodi od 2017. godine. Za direktoricu tvrtke izabrana na javnom natječaju, no neki su tvrdili da nije imala potrebnih pet godina na rukovodećim mjestima. Iako se za nju tvrdilo i da je članica HDZ-a, u imovinskoj kartici navela je da nije članica ni jedne stranke. Sabo je inače je bivša natjecateljica za Miss Hrvatske.


Komentari