GRAĐANI NOVSKE OGORČENI! ‘Ne želimo zagrebačko smeće u svom dvorištu’

Na središnjem gradskom trgu okupili su se brojni Novljani koji se protive projektu prerađivanja više od 300 tisuća tona zagrebačkog otpada, javlja Net.hr. Opozicijska stranka predbacuje gradonačelniku Marinu Piletiću da zagrebačkim smećem želi kupiti mjesto u Saboru.

Demokratska lokalna stranka tvrdi kako je Grad Zagreb u svibnju prošle godine ponudio svim gradovima u krugu 30 kilometara projekt prerađivanja zagrebačkog otpada, ali nitko nije bio zainteresiran.

“Kako se na taj poziv nitko nije javio lokacija za smještaj postrojenja za obradu biootpada tražila se dalje sve dok nije sredinom siječnja ove godine stigao dopis gradonačelnika Piletića iz Novske koji si ovim projektom želi kupiti mjesto u Saboru i odseliti s obitelji u Zagreb”, kažu u DLS-u.

Gradonačelnik Piletić je na svom Facebook profilu potvrdio namjere gradnje postrojenja za preradu biootpada, proizvodnje komposta i bioplina, ali je naglasio kako je riječ o najsuvremenijim postrojenjima koja će zaposliti 40 ljudi te je istovremeno optužio predsjednika DLS-a za “širenje teških neistina i obmana u javnosti”.


Komentari