GRAĐANI DOBROG SRCA, POMOZITE! Sestre Lorena i Iva trebaju našu pomoć kako bi prohodale: Uključite se u humanitarnu akciju!

FOTO: Facebook

Hrvati su već nebrojeno puta pokazali svoje veliko srce za one kojima je to najpotrebnije, pa ne sumnjamo da će i ovog puta pomoći. Nakon brojnih humanitarnih akcija, našu pomoć sada trebaju i predivne sestre Lorena i Iva Rinčić.

Lorena ima 8 godina, Iva 3 i pol godine, žive s mamom i tatom u Velikoj Gorici, a obje su rođene su s polineuropatijom nepoznatog porijekla, bolešću živaca i mišića koja se razvija uslijed nedostatka aksona na peronalnim živcima. Zbog svoje bolesti, one ne mogu hodati.

Sve ove godine roditelji traže rješenje kako da, usprkos medicinskim prognozama koje kažu da Lorena i Iva nikad neće hodati, pomognu svojoj djeci. U svojoj su neumornoj potrazi pronašli Polikliniku Glavić i njihovog robota Jožu, koji pomaže svima onima koji imaju poteškoće s lokomotornim sustavom, a koji bi mogao pomoći Loreni i Ivi.

U prvom ciklusu od 12 tjedana, Lorena je napredovala, uz pomoć hodalice, s 20 koraka na 100, a Iva oko 500 koraka. Napredak ovih preslatkih djevojčica je očit, a robot Joža im puno pomaže u tome.

Sljedeći ciklus terapija koji bi Lorena i Iva trebale primiti košta vrtoglavih 390.000,00 kuna, a kako je to poprilično veliki iznos, roditelji mole sve dobre ljude za pomoć i donacije! Za Lorenu i Ivu napravljena je humanitarna akcija “Za naš korak – Lorena i Iva”, koja traje od 21.listopada 2019. do 18.siječnja 2020. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na humanitarni račun, otvoren u Zagrebačkoj banci na ime majke.

Marcela Rinčić
IBAN:HR1223600003510079111
BIC:ZABAHR2X

Budimo humani i pokažimo još jednom veliko srce za ove dvije predivne djevojčice, koje trebaju našu pomoć! Za Lorenu i Ivu i njihov korak!


Komentari