Građane ‘besplatni’ CD iz Jutarnjeg lista koštao 250 tisuća kuna: Bandić poklonio novce Hanza Mediji

Marko Todorov / CROPIX / Screenshot: Jutarnji list

Povodom godišnjice smrti jednog od najomiljenijih hrvatskih pjevača Olivera Dragojevića, Jutarnji je list, uz novine, darivao CD s njegovih 15 najvećih hitova.

Da im darivanje čitatelja, koji kupuju Jutarnji list po cijeni od 10 kuna, ne nanese prevelike troškove, pobrinuo se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, piše Index.hr.

Bandić je iz gradske kase izvukao 250 tisuća kuna i dao ih Hanza mediji, vlasniku i izdavaču Jutarnjeg lista. U zaključku piše da se novac isplaćuje za: “podmirenje troškova projekta Croatia Recordsa i Jutarnjeg lista, izdavanje CD-a povodom prve obljetnice smrti Olivera Dragojevića”. Sav novac je isplaćen na račun Hanza Medije.

Zanimljiv je i datum uplate. Naime, Bandić je Hanza Mediji odlučio dati novac dan nakon što su se novine s CD-om pojavile na kioscima, odnosno, tek nakon što su se neprodani primjerci povukli s kioska.

Milan Bandić je, otkako je upao u probleme sa zakonom, životno zainteresiran za sve vezano uz obitelj i odvjetnički ured pokojnog Marijana Hanžekovića. Moćni i bogati odvjetnik, koji je potkraj života postao i novinski izdavač preuzevši nekadašnji EPH od Ninoslava Pavića i preimenovavši ga u Hanza Mediju, branio je Milana Bandića te mu čak i uplatio 15 milijuna kuna jamčevine da bi mogao izaći iz istražnog zatvora. Najmanje što je Bandić mogao učiniti je da pokloni 250 tisuća kuna vašeg novca da bi vam Jutarnji list “darovao” Oliverov CD.


Komentari