Grad u žičaru upumpava još novca: Evo koliko će stajati izmjene glavnih projekata

Foto: Facebook

Za novu Sljemensku žičaru predviđeno je 500 milijuna kuna, no izgleda da to nije dovoljno jer se Grad sprema toj hrpi dodati još dva, i to za izmjene i dopune glavnih projekata, piše Večernji.hr.

Podcijenili su troškove projekata za makadamske pristupne prometnice stupova na trasi, nove donje postaje, odvodnje na gornjoj postaji, vodoopskrbnog cjevovoda od gornje postaje do međupostaje Brestovac, srednjonaponskih elektroenergetskih vodova i telekomunikacijske kanalizacije na trasi, ali i projekt međupostaje Brestovac.

“Radovi su sad u popriličnom zamahu i ove će se izmjene raditi zbog određenih okolnosti s kojima smo se susreli na terenu, a prije ih nismo bili svjesni”, rekli su neslužbeno za Večernji u Gradu.

Iz Grada uvjeravaju kako sve i dalje ide po planu te kako će nova sljemenska žičara biti dovršena do Dana grada sljedeće godine, to jest do 31. svibnja.

Podsjećano, nova bi sljemenska žičara trebala imati 84 gondole u koje će se smještati po deset putnika, a vožnja od početne stanice do vrha trebala bi trajati 16 minuta. Novost će biti i međustanica koja se radi kod nekadašnjeg sanatorija Brestovac.


Komentari