Grad slavi Dan vatrogasaca te pušta tramvajsku liniju s Dupca, a slaviti bi se mogla i dobra epidemiološka slika

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL / POOL / CROPIX

Na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba rečeno je kako je u 24 sata u gradu od virusa COVID-19 oboljela još jedna osoba te se broj oboljelih u gradu popeo na 467 osoba.

U posljednja 24 sata testirano je 78 osoba, a u samoizolaciji se nalazi njih 5069. S današnjim danom i 9 je izliječenih te je ukupna brojka izliječenih sada 378.

S 3824 lokacije u Zagrebu, od potresa, odnosno od 22. ožujka, prikupljeno je 11996 tona šute te 1426 tona glomaznog otpada.

Također, od potresa do danas, 484 su obitelji smještene u Cvjetno naselje, kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Vjekoslav Jeleč upitan je u stanju zagrebačkih bolnica u postupku reaktivacije. Što se tiče gradskih zdravstvenih ustanova, kazao je kako nema gužve i nema problema, no u državnim bolnicama ona je možda malo češća. No to je otežano i zbog održavanja fizičke distance, ali, kazao je da izvješća ne pokazuju nikakve veće probleme. Tom prilikom pozvao je i građane na strpljenje.

Za kraj, gradonačelnik je čestitao Dan vatrogasaca svim vatrogascima te posebno istaknuo 150 godina DVD Zagreb, ali i 120 godina Javne vatrogasne postrojbe te 90 godina Zajednice vatrogasaca Grada Zagreba.

“Tomu u čast danas u pola dva pustit ćemo liniju tramvaja Dubec-staro okretište Dubrava-Maksimirskom-Kvatrić-Šubićeva-Držićeva-Most mladosti-Zapruđe do rotora“, kazao je.


Komentari