Grad se oglasio o doseljenju Roma u Novi Petruševac!

Foto: Screenshot/Youtube

Odluka Grada da 30 romskih obitelji preseli u Novi Petruševac digla je dosta prašine posljednjih dana. Petruševčani su u subotu izašli na mirno okupljanje pokazujući da ne podržavaju potez grada prema kojemu bi oni dobili, kako su nam u jednom službenom obraćanju rekli, “problematične” Rome.

Nakon više upita građana i žaljenja da su “Romi tu priručni alat za stjecanje jeftinih bodova i populizma” , a da su oni sami “samo krpa za brisanje i mjesto za nelegalno odlaganje prljavog veša”, poslali smo upit u resorni ured Grada.

Građani Petrševca također tvrde da za prenamjenu prostora nekadašnjeg Tehnološkog parka u buduću zgradu za Rome koji će se tamo preseliti iz Novog Jelkovca, neposredni susjedi nisu dali pisanu suglasnost.

Očitovanje Grada prenosimo u cijelosti:

“Grad Zagreb je na lokaciji Novi Petruševec vlasnik jednog poslovnog i jednog stambeno-poslovnog objekta.


Poslovni objekt na adresi Novi Petruševec 6, površine 1.898,79 m2 dan je na
korištenje Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, iz Zagreba, Demetrova 1, za potrebe čuvanja muzejske građe.

Stambeno-poslovni objekt na adresi Novi Petruševec 8, BKP 3.780,98 m2 u kojem se trenutno odvijaju završni građevinski radovi s ciljem stavljanja istog u funkciju prema njegovoj namjeni i bit će dan na korištenje sukladno važećim propisima koji se odnose na najam i zakup”, stoji u očitovanju na naš upit koje potpisuje pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne odnose i imovinu grada Damir Lasić.

Komentari

loading...
-->