Gotov prvi tjedan nastave: Pozitivno 261 dijete, nastavu na daljinu provodi sedam škola, a ostale se pripremaju na taj scenarij

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Prošao je prvi tjedan nastave koja se provodi pod epidemiološkim mjerama, a na koronavirus je pozitivno 261 dijete, a njih 2.042 je u samoizolaciji.

U samoizolaciji je i 111 prosvjetnih radnika te ih je 34 testirano pozitivno.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja koji obuhvaćaju 98,9 posto škola, model A nastave provodi se u 1.229 osnovnih i srednjih škola, njih 91,38 posto.

Mješoviti model B primjenjuje 109 škola što iznosi 8,1 posto, dok sedam škola ima model C i nastavu provodi potpuno na daljinu, pišu 24sata.

Škole su kroz prvi tjedan obavijestile roditelje kako će biti potrebno pripremiti se za model B i C, one koje su trenutno u modelu A, a prvi prelazak na model B, očekuje se već kroz tjedan dana za više razrede osnovne škole, dok nije isključeno niti potpuni prelazak na nastavu na daljinu već kroz mjesec dana. Dakako, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, odnosno tome koliko ćemo se svi pridržavati propisanih mjera u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom.

Intencija je zadržati niže razrede što je duže moguće u školama, a s obzirom na činjenicu kako su školarci nižih razreda pokazali najveći pad školskog uspjeha nakon prelaska na školu na daljinu.


Komentari