‘GOSPODIN JE UBRAO NAJLJEPŠU RUŽU’ Stotine građana oprašta se od omiljenog svećenika dirljivim objavama

Foto: Facebook

Stotine čitatelja emotivnim se statusima na društvenim mrežama oprašta od omiljenog dalmatinskog svećenika 46-godišnjeg Marija Volarevića koji je nakon duge i teške bolesti preminuo u splitskoj bolnici.

“Stavila sam ♥️ zbog njegovih stavova, a ne sumnjam uopće da će počivati u krilu Božjem. Ta vrsta ljudi je jako rijetka i od Boga je nama dana , kao zvijezde što svijetle u noći su takvi ljudi” napisala je jedna čitateljica.

Druga je pak otkrila čime je mladi svećenik posebno osvojio njezino srce.

“Puno je ispravljao one koji se mole na krivi način. Ideš u crkvu i onda po starome. Bio je i ostao uzor svima. Neka počiva sad na nekom mirnijem i boljem mjestu. Jer iskreno živjeti danas i ostati pravedan je teško.”

Bilo je još itekako lijepih riječi.

“Brate moj dragi, prijatelju, Isusov pomazaniče, Gospodin ubra najlipšu ružu na cijelom svitu za ukrasiti Dom svoj. Čovik iz naroda za narod svoj u svim životnim sferama. Toliko velik, pristupačan svima. Šala i osmijeh i problemi se rješavaju sami od sebe. Prijatelju doviđenja. U srcu i Gospinu ružariju te nosim dobrice” pozdravila ga je posljednji put čitateljica na vrlo dirljiv način.

Mnogi su mu i samo kratko zahvaljivali.

“Sućut obitelji. Mirno počivajte. Hvala na svemu.”
“Hvala mu na svemu. Bože primi njegovu dušu u svoje kraljevstvo nebesko. Amen.”

A neki su već zabrinuti preranim odlascima u svećeničkim redovima.

“Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Dragi prijatelji ne znam jeste li primijetili, ali u posljednje vrijeme napustilo nas je puno mladih svećenika. Trebamo li biti zabrinuti?” napisala je jedna čitateljica.

Marijo Volarević bio je posebno omiljen kod mladih, ali i torcidaša. Rođen je 10. listopada 1976. u Metkoviću, a za svećenika Nadbiskupije splitsko-makarske bio je zaređen u rodnom gradu 29. lipnja 2003. godine.

Komentari