GODINU DANA U ULOZI GRADONAČELNIKA! Zagrepčani o Tomaševiću: ‘Nakon 20 godina lopovluka, ni nemre biti bolje. Gdje pipne, sve je trulo’

Tomislav Tomašević (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Nakon što se godinama kao aktivist zalagao za zeleniji Zagreb, čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević na lokalnim izborima 2021. godine ostvario je premoćnu pobjedu i nadmašio pokojnog Milana Bandića po rekordnom broju glasova. Gotovo 200 tisuća građana, Tomaševiću je dalo svoje povjerenje, a je li ga opravdao, odlučili smo doznati upitavši vas, čitatelje:

“Kako vam se čini Tomaševićeva prva godina vlasti u Zagrebu?”.

Sudeći po odgovorima, čini se da su brojni svjesni činjenice da se gradonačelnik na samom početku borio s opakim kosturima iz ormara pa su njegovi postupci u potpunosti opravdani.

Tomašević: ‘Sada sam još odlučniji’

Inače, Tomašević je u današnjem Dnevniku HTV-a najavio planove za ostatak mandata:

“Mogu najaviti i blok Badel da kreće u realizaciju. Paromlin do kraja mandata definitivno ćemo realizirati, blok Badel da ga revitaliziramo do kraja mandata. Gredelj će ići u etapama, Zagrepčanku isto vjerujem da dio možemo realizirati do kraja mandata. Nakon dva desetljeća je to mrtvi kapital, paralelno radimo na svim frontovima. Sada sam još odlučniji da to napravim nego kada sam preuzeo vlast. Svi ovi pritisci, podmetanja i ucjene nas neće zaustaviti, nego dapače, još smo odlučniji napraviti sve što smo obećali”.

‘Zatekao je kaos i treba mu dat šansu’

“Dvadeset godina se gradile fontane, trošilo na Fendi namještaj i druge egzibcije. Grad zadužen i devastiran i što očekujete za godinu dana. Gdje pipne, sve je trulo. Kritičari, budite razumni”, naglasio je jedan čitatelj.

“Nakon 20 i nešto godina lopovluka, korupcije, naslijeđene prazne blagajne i duga, ni nemre biti bolje”, “Jedna godina ne može učiniti oporavak svega što se u dvadeset godina nije učinilo”, nadovezali su se drugi.

Dosta Zagrepčana smatra da Tomašević zaslužuje šansu jer ih je Bandić imao čak 20.

“Bit će ok. Prva je najteža. Ako ste Bandiću davali tolike šanse, zakaj pljuvanje po Tomaševiću nakon tek godinu dana. Zatekao je kaos i treba mu dat šansu”, “S obzirom na to što je naslijedio i predobro radi!”, “Samo naprijed druga će pokazati velike rezultate”, “Nakon onoga nereda i fontana, a da ne govorim o donacijama širom Hrvatske i Hercegovine ovo je super za sada”, pisali su građani.

No, ima i onih koji su poprilično nezadovoljni. Posebno im smeta briga o otpadu.

‘Nula godina radnog iskustva’

“Svakim novim danom pokazuje svoju nesposobnost do bola”, “Zagreb je pun smeća i strašno prljav, što je odraz dotičnog Tomaševića i njegove nesposobnosti. Bandić više ne mora brinuti o smeću i Zagrebu, ali Tomašević bi mogao, ali očito ne zna ili ne želi. Nekako mi se više čini da ne želi i da je postavljen s namjerom da uništi glavni grad Republike Hrvatske”, upozoravaju čitatelji.

Podsjetimo, Tomašević je najavio novi model odvoza i naplate otpada koji bi trebao stupiti na snagu u srpnju, no nekima to očito nije zadovoljavajuće.

“Lajbek sa nula godina radnog iskustva, vječiti aktivist koji je bio sposoban samo izvlačiti lovu iz proračuna. Pravome ste dali svoj glas, bravo Zagrepčani moji”, još je jedna od kritika.

‘Moj Zagreb doslovno tone u depresiju i ne vidim pomak’

U podužem komentaru, jedna je čitateljica objasnila da Tomašević ima veliku šansu za napraviti promjenu te se nada iznenađenju:

“Zagreb treba istinskog vođu, a ne narcisa opsjednutog vlastitim interesima i trebamo ga vise nego ikad prije. Mislila sam da će mladost pokrenuti lavinu projekata ali osjećaja koji ostavlja Tomašević je bez mirisa i okusa, kao da Zagreb uopće nema gradonačelnika. Da se odmah ogradim od zlih komentara, još gore mišljenje imala sam o Bandiću. Meni je samo jako žao što moj Zagreb doslovno tone u depresiju i nekako ne vidim pomaka iz tog stanja. Kažu: ” Ako ima volje ima i načina, ako postoji način ima rješenja ako ima rješenja sve je moguće”. Tomašević ima moć i priliku napraviti čudo. Ima još par godina pa bumo vidli, možda nas sve još iznenadi”.

Komentari