Glasnogovornik HBK-a tvrdi da se vjernici drže mjera i naglašava: ‘Ne sudjelovati na misi nedjeljom je smrtni grijeh’

Screenshot N1

Prema novim mjerama stožera, na misi je dopušteno do 25 vjernika, a danas je ujedno i prvi dan otkako je vjernike zatekla navedena odluka. Glasnogovornik HBK-a Zvonimir Ancić gostovao je na N1 Televiziji te poručio kako je misa vjernicima jako važna, no da se pokušavaju naći razni načini da se mjere ispoštuju.

Mnogi žele aktivirati dodatne dvorane, jer ipak stiglo je vrijeme došašća.

“Nije crkva donijela mjeru nego stručnjaci epidemiolozi i Stožer. To treba poštivati. Nije jednostavno kako to provesti, ne postoje smjernice na razni Hrvatske biskupske konferencije nego svaki biskup za svoje područje donosi preporuke. Neki svećenici dopuštaju više misa nedjeljom”, objašnjava Ancić.

Navodi i kako je dio biskupa do daljnjega odgodio blagoslov obitelji.

“Imamo mnoge ljude, stare i usamljene, kojim je svećenik dolazio, i to treba omogućiti uz poštovanje epidemioloških mjera”, ustvrdio je, te napominje kako se vjernici pridržavaju svih mjera.

Iako je već dosad na mise dolazio manji broj vjernika, Ancić je naglasio kako je nesudjelovanje na misi smrtni grijeh.

Ne sudjelovati na misi nedjeljom je smrtni grijeh, ali svećenici su već rekli da neće biti smrtni grijeh onima koji ne budu danas mogli ići na misu. Nadamo se da će ove mjere potrajati zaista do 21. prosinca samo”, rekao je Ancić i naglasio kako se kafić i crkva ne mogu uspoređivati, te da se treba suzdržati od teških riječi.

Komentari

loading...