‘GDJE SU NJIHOVA DJECA JOŠ NE ZNAMO’ Odvjetnica nakon obrata u Zambiji: ‘Obitelji su očajne’

Foto: Marko Miscevic / CROPIX

Sandra Marković, zagrebačka odvjetnica jedne od obitelji hrvatskih posvojitelja koji su danas ponovno zaustavljeni u zračnoj luci u zambijskoj Ndoli te odvedeni u isti pritvor gdje su bili, ispričala je kako su obitelji su očajne.

TOTALNI ŠOK U ZRAČNOJ LUCI: Hrvatski posvojitelji krenuli iz Zambije, zaustavili ih i uzeli dokumente

“Nemamo nikakvih pouzdanih informacija, još uvijek nisam dobila nikakav dokument iz kojeg bih mogla pouzdano znati temeljem čega su jučer pušteni, temeljem čega im je naloženo da u roku od 48 sati napuste zemlju i temeljem čega su danas ponovno zadržani. Ono što znamo jest da je optužnica jučer povučena, a ne odbačena, što je omogućilo ovakav scenarij koji se danas odigrao, odnosno njihovo ponovno pritvaranje”, rekla je  odvjetnica Marković za Jutarnji list.

Pojavile su se razne glasine o tome zašto su zapravo ponovno uhićeni, od toga da je imigracijskoj službi u Ndoli stigla anonimna prijava jednog hrvatskog građanina piše Jutarnji no odvjetnica Marković tako nešto nije potvrdila.

“Priča o anonimnoj prijavi zvuči sumanuto, ali radeći na ovom slučaju počela sam vjerovati i u sumanuto. Gdje su njihova djeca, jer oni su ih posvojili i to su sada njihova djeca, još uvijek ne znamo”, rekla je odvjetnica.


Komentari