(GALERIJA) Pogledajte kako je na danu otvorenih vrata u Saboru

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Dan je otvorenih vrata Hrvatskog sabora koji saborska Služba za građane već tradicionalno organizira prigodom obilježavanja Dana neovisnosti.

Hrvatski sabor otvorio je svoja vrata svim građanima koji uz stručno vodstvo bez prethodne najave mogu razgledavati dvorane i druge radne i protokolarne prostore koji nisu dio uobičajenih programa obilaska za posjetitelje i to od 10 do 17 sati.

Stvorio se veliki red građana koji žele obići zgradu sabora. Mnogi imaju i pitanja za političare koje će im imati priliku postaviti u 13 sati kad će u sabor stići i premijer Plenković.

“Kako će naši mladi živjeti za 20 godina? Što im nude u budućnosti? To bih ja njih pitao. Mladi se iseljavaju, nemaju od čega živjeti, ukinuli smo im radna mjesta, a novih nema. Orijentirali smo se na turizam, a to je najnestabilnija grana od koje se može živjeti”, rekao je jedan građanin za N1 čekajući da uđe u sabor.

“Želimo pitati premijera je li u planu državni nacionalni stadion za našu nogometnu reprezentaciju”, zanima jednu građanku koja je zbog toga stala u red.

No, neće sabor za posjetitelje biti prazan. Osim Plenkovića koji bi se trebao pojaviti kasnije, dobit će mogućnost i da susretnu Gordana Jandrokovića, piše Index.


Komentari