(FOTO,VIDEO) Ušli smo u Arenu dok traje demobilizacija, no ako se epidemiološka situacija pogorša, za dva dana sve je opet na mjestu

Umjesto raspjevanih glazbenika i rasplesane publike koji su trebali protutnjati kroz Arenu Zagreb, oko nje se tijekom ožujka nadvio težak oblak. Postala je bolnica za lakše oboljele od koronavirusa u koju je, ako bude potrebno, trebalo biti smješteno 270 pacijenata na isto toliko kreveta na katu te oko tristotinjak njih na parteru.

Taj scenarij na svu sreću izbjegli smo te s drugom fazom popuštanja mjera krenula je i demobilizacija same privremene bolnice.

Tako se u ovom trenutku željezni kreveti i madraci već sklapaju, a čitava demobilizacija trajat će oko dva dana, kazao je ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

U zagrebačku Arenu, nakon manjih problema i manjka komunikacije zaštitara i civilne zaštite, ušli su novinari, a tom je prilikom i ravnatelj odgovarao na pitanja. Ono koje se već povlačilo po medijima, a koje se tiče financiranja hladnog pogona došlo je na dnevni red. Tako je ravnatelj upitan hoće li troškovi biti javno dostupni.

“Naravno da će biti dostupni. Sve što se financira iz proračuna javno je dostupno”, kazao je otkrivši izvor financiranja o kojem se nagađalo danima.

Radnici koji su sklapali privremenu bolnicu sada rade na njenoj demobilizaciji, a danas su s radovima počeli u 9 sati. Po njihovim procjenama gotovi će biti do četvrtka, a danas je na redu samo globalno demobiliziranje, kazao je jedan od radnika.

Trut je kazao i kako će biti spremni s ponovnom mobilizacijom ako će doći do pojave novog vala koronavirusa, a potvrdio je i radnik.

“Sve će biti složeno na jednom mjestu i spremno za upotrebu ako bude potrebna. Za dva dana sve je opet složeno”, zaključio je.

Oprema se sprema i odlaže u spremište civilne zaštite.


Komentari