(FOTO) Zagreb u kolapsu! Vatrogasci zbog vjetra imali pune ruke posla, gradonačelnik sazvao koordinaciju hitnih službi

Vatrogasci su od jučer do ranih jutarnjih sati odradili 250 intervencija, a trenutno se radi na njih još 20. Prvo se odrađuju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi, kazali su, a zatim dolaze na red intervencije na prometnicama, kazali su iz JVP  Zagreb.

Broj telefona 193 je pretrpan pozivima pa su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb zamolili da građani zovu samo u slučaju krajnje nužde. Za pitanja vezana uz poteškoće s komunalnom i prometnom infrastrukturom možete nazvati besplatnu liniju 0800 818 919 koja je otvorena zbog trenutne situacije koja vlada u gradu.

Zbog alarmantne situacije u gradu gradonačelnik Milan Bandić s predstavnicima resornih interventnih službi sazvao je koordinaciju hitnih službi koja je održana u 7:30 sati u Holding centru.

“Olujni vjetar je tijekom cijele noći rušio stabla, a od jutra stvara poteškoće u gradskom prometu. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Dobrovoljna vatrogasna društva od jučer popodne su odradili preko 150 intervencija. Intervencije su se većinom odnosile na uklanjanje stabala i grana, ali je bilo i par manjih intervencija gašenja požara. Trenutno je u tijeku dvadesetak intervencija. Na terenu su cijelu noć bile i sve dežurne ekipe Zagrebačkog Holdinga”, javili su iz Ureda za upravljanje hitnim intervencijama.

Stanje u prometu dostupno je na internetskoj stranici sada.zgh.hr.


Komentari