(FOTO) Vozači oprez: Tijekom vikenda se zatvaraju Remetinečki rotor i Jadranski most te slijedi nova regulacija

Marko Todorov / CROPIX
Izgradnjom podvožnjaka, uređenjem prstena novog kružnog toka te prilaznih rampi, građevinski radovi na rotoru Remetinec ulaze u završnu fazu.

Za potrebe izmjene privremene regulacije u sklopu rekonstrukcije kružnog toka Remetinec od subote 19.10.2019. godine od 23:00 sati do nedjelje 20.10.2019. godine do 06:00 sati zona kružnog toka bit će zatvorena za sav promet. Takođwer, za vrijeme radova Jadranski most bit će zatvoren za sav promet.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova

  • Selska cesta – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik i obratno
  • Jadranska avenija – čvor Lučko – obilaznica (A3) – čvor Jankomir – Ljubljanska avenija – Zagrebačka avenija – Slavonska avenija – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik i obratno.
Zagreb.info

Nakon toga slijedi prva faza radova koja će trajati od 20.10.2019. do 10.11.2019. kada će se pristupiti uređenju zapadnog kolnika Jadranskog mosta. Zato se postojeće privremeno semaforizirano čvorište na Jadranskom mostu pomiče južnije.

Budući da će na raspolaganju biti istočni kolnik i manji dio zapadnog kolnika, doći će do preraspodjele trakova. Nova privremena regulacija u 1. fazi otežava prometovanje vozila od istoka prema sjeveru.

Manje izmjene su na raskrižju Jadranska avenija – Ulica Vice Vukova, gdje će se promijeniti smjerovi kretanja na prilaznim rampama. Svi prometni tokovi će biti kanalizirani i odvojeni bez kolizija, a zbog korištenja više prometnih površina propusna moć raskrižja bit će povećana.


Zagreb.info

Druga faza trajat će od 10.11.2019. do 1.12.2019. kada se uređuje istočni kolnik i dio Jadranskog mosta.

Nova privremena regulacija u 1. fazi otežava prometovanje vozila od istoka prema sjeveru. Budući da je ovo kretanje u koliziji s vozilima koja se iz smjera zapada prema  sjeveru kreću programiranjem semaforskog uređaja, maksimalno će se pokušati ublažiti ovaj nedostatak. U 2. se fazi za ovaj tok formiraju dva prometna traka te će uvjeti prometovanja biti bolji od današnjih. 
 
Iz Grada mole stanovnike Zagreba i goste za strpljenje i razumijevanje u prvim danima uspostave novih privremenih regulacija, koje su neophodne zbog građevinske prilagodbe Jadranskog mosta.

Zagreb.info

Komentari

loading...