(FOTO/VIDEO) Tražilo s mjesto više: Poznati se okupili na premijeri filma ‘Dnevnik Diane Budisavljević’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

U srijedu navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana je premijera filma “Dnevnik Diane Budisavljević’, redateljice Dane Budisavljević.

Film se bavi pričom Diane Budisavljević, žene koja je usred Drugog svjetskog rata i ludila NDH režima pokrenula akciju kojom je spašeno više od 10.000 srpske djece.

Film je odlično primljen na festivalu u Puli, gdje se dogodio rijedak slučaj u kojem su se stručni žiri i publika potpuno usuglasili oko nagrada pa je tako “Dnevnik Diane Budisavljević” osvojio Veliku zlatnu arenu, nagradu za režiju i nagradu publike, piše Jutarnji.hr.

Što zbog recentne relativizacije ustaških zločina i revidiranja povijesti od strane nekih figura u društvu, što zbog sjajne reputacije koja prati film, bilo je očekivano da će se na premijeri skupiti veliki broj ljudi.

Tako su u Lisinski došli bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, bivša premijerka Jadranka Kosor, čelnik SDP-a Davor Bernardić, bivši ministar uprave i saborski zastupnik Arsen Bauk, diplomat Budimir Lončar, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, spisateljica Slavenka Drakulić, redatelj Vinko Brešan, odvjetnički par Čedo Prodanović i Jadranka Sloković…


Komentari