(FOTO) VELIKE SU GUŽVE NA GRANICI! Na ulazak u Hrvatsku čeka se i po šest sati!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Najveća je gužva na Bregani gdje se za ulazak u Hrvatsku čeka i do šest sati. Na Macelju se čeka oko dva sata, a isto toliko i na Pasjaku.

Foto: HAK
Foto: HAK

Ogromne su gužve počele još u četvrtak.

“Malo su pooštrene procedure kao i u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, nakon odluke i svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljavali li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Do 18 sati u petak prešlo je više od 9000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedna uoči blagdana”, rekao je Marijan Burić, pomoćnik načelnika za zaštitu državne granice gostujući u RTL Danas.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021.


Komentari