(FOTO) U MIRAMARSKOJ SE OTVORILA RUPA! Stanarka zgrade ogorčena: ‘Što da se netko spotakne? Završio bi polomljen’

Rupa u Miramarskoj (Foto: Čitateljica Zagreb.info)

Tijekom popodnevne šetnje oko kvarta, našu je čitateljicu razljutio prizor u Miramarskoj. Kako bi i druge pozvala na oprez, ali i apelirala na popravak situacije, uputila nam je sljedeći mail:

“Šetam psa s frendicom oko naše Miramarske, kad ono-rupa. Možda na fotografijama ne izgleda veliko, ali ovo nije šala. Zamislite samo što bi se moglo dogoditi da netko slučajno ne vidi tu rupu i spotakne se. To bi bila tragedija! Polomljena noga ili ruka, sigurno. Mi smo ju, na sreću, na vrijeme skužile. Nije mi bilo svejedno”, napisala nam je čitateljica i otkrila da se rupa nalazi kod kućnog broja 15d.

“Da se mi razumijemo, to nije od jučer. Zato mi je i prekipjelo. Oko tjedan i pol dana ta “rupica” ponosno kvari vizuru mog kvarta. A i znate, Gradska uprava je u neposrednoj blizini. Pa valjda je njima stalo do vlastite sigurnosti. Nadam se da će se nešto poduzeti prije nego što se netko polomi”, zaključila je čitateljica.

Rupa u Miramarskoj (Foto: Čitateljica Zagreb.info)

S obzirom na to da se radi o javnoj površini, upit o tome poslali smo Zagrebačkom Holdingu, a oni su nam nakon tjedan dana odgovorili da je početkom ovog tjedna Podružnica Zagrebačke ceste izvršila sanaciju predmetnog oštećenja.

Također, poručili su da nastanak rupa ili kakvo drugo oštećenje na kolniku sugrađani mogu javiti direktno u dojavni centar na mail [email protected] ili na broj  01/ 2356 454.

Ranije tijekom dana, doznali smo da došlo do problema s dogovaranja cijene za bitumen.

“U članku 3. osnovnog ugovora za cestograđevni bitumen prošlog Ugovornog dobavljača definirano je da su ugovorene cijene nepromjenjive te je stoga Podružnica Zagrebačke ceste tražila da se sukladno navedenom članku u novom dodatku ugovora samo produlji njegovo vremensko trajanje, a ostali uvjeti su trebali ostati isti. Ugovorni dobavljač je odbio takav dodatak ugovoru i zadnja cijena koju je ponudio bila je viša od one koja je određena osnovnim Ugovorom. Takav dodatak ugovoru ne bi bio u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi”, otkrili su nam iz Holdinga i naveli da su zbog toga objavili novi natječaj koji je sklopljen u svibnju ove godine.

“Optimizacijom poslovnih procesa i resursa, Zagrebačke ceste će do kraja godine izvršiti sve planirane radove”, najavili su.


Komentari