(FOTO) TUGA U SARAJEVU: Građani se okupljaju na ulicama nakon što je pijani vozač ubio mladu doktoricu

Foto: Antonio Balic / CROPIX

U petak navečer u prometnoj nesreći život je izgubila mlada liječnica Azra Spahić. Vijest o njenoj smrti uznemirila je stanovnike Sarajeva, a posebno nakon saznanja da je prometnu nesreću skrivio mladić koji je votio pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

U subotu su građani počeli ostavljati cvijeće i paliti svijeće na mjestu stradanja mlade doktorice, no neformalna grupa koja je bila aktivna u borbi za pravdu prilikom ubojstva Selme Agić i Edite Malkoč, pokrenula je okupljanje danas s ciljem pružanja podrške obitelji mlade liječnice.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

“Ovdje smo kako bi poslali poruku javnosti i nadležnim institucijama da se ovakvi slučajevi više ne trebaju i ne smiju ponavljati. Porazno, užasavajuće i sramotno je što nakon sedam godina od stradanja Selme i Edite ponovo stojimo ovdje”, rekla je za klix.ba Lamija Spahić, koja se svojevremeno borila za pravdu u vezi s prometnom nesrećom u kojoj su ubijene Selma Agić i Edita Malkoč.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Na okupljanje su stigle i njene kolege s fakulteta.

“Okupili se da odamo posljednju počast kolegici Azri Spahić, koja je bila veoma draga i hrabra. Poznajem je osobno od prve godine, bila je generacija ispred mene i uvijek je bila spremna pomoći. Bila je dobra kolegica i doktorica”, naveo je Ismet Pidro, prodekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Foto: Antonio Balic / CROPIX


Komentari