(FOTO) TOMAŠEVIĆ ŠETAO SPLITSKIM ULICAMA: Vidno raspoložen gradonačelnik poslao važnu poruku biračima

Tomislav Tomašević. (Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ove subote zaputio se u Split i dao potporu Tamari Visković u utrci za gradonačelnicu. Prilikom posjeta, Tomašević je bio vidno dobro raspoložen te je razgovarao s građanima. Baš kao i za Zagreb, priželjkuje da i Split nakon izbora bude zelen, otvoren, socijalno pravedan i uređen grad.

Tomislav Tomašević. (Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX)

Aferu povezanu sa suradnicima Ivica Puljka nije htio komentirati, a za Visković je imao samo riječi hvale.

“Tamara je osoba koja bi bila itekako dobra gradonačelnica Splita. Stavovi su joj nepopustljivi, ona zna Split i nju Split zna. Njezin doprinos u kulturi je poznat. Možemo je na vlasti u dva hrvatska grada – Pazinu i Zagrebu, a naša vizija gradova u hrvatskoj, a vjerujemo da ćemo biti u još gradova na vlasti, ekološka izdržljivost i socijalna pravda”, poručio je.

Visković je na konferenciji za novinare istaknula da je Možemo! u gradovima u kojima su dobili priliku obnašati izvršnu vlast, uspješno pokrenuli korake u smjeru socijalne pravednosti, demokratizacije i zelene politike. Izrazila je nadu da će u tome uspjeti u Splitu te se osvrnula na turizam koji je krucijalan za to podneblje.

Tomislav Tomašević. (Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX)

“Naša vizija suživota turizma i grada je turizam u kojem bi višak vrijednosti ostajao zajednici i omogućavao kvalitetniji život s turizmom, ne bez njega. Grad planski treba brendirati, a današnja reputacija partijanerskog grada Splitu se dogodila. Lako je oprati ulice nakon noćnog provoda, ali za budućnost je potrebno aktivno upravljanje”, rekla je Visković.

Tomislav Tomašević. (Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX)

Govorila je i o zadržavanju mladih u Splitu te upozorila da je glavni problem stvaranje nekvalitetnih i kratkotrajnih mjesta, kao i da je nužna gradnja javnih stanova za dugoročni najam.

Smatra da svođenje poduzetništva isključivo na turizam nije dobro za Split i zato njihova platforma želi poticati poduzetništvo koje će donijeti domaću proizvodnju i diversifikaciju djelatnosti, a time i radnih mjesta.

Na kraju konferencije, Tomašević je pozvao Splićane da izađu na izbore i izaberu kakav grad žele imati.

“Važno je za budućnost grada da se sve opcije fokusiraju na svoje programe i sadržaj koji mogu ponuditi građanima, a ne na druge kandidate”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Komentari