(FOTO) Stanovnici Vrapča napravili predivan mural! Ovako se voli svoj kvart i grad

Čitateljica portala Zagreb.info

Sivi zidovi nikad nisu bili primamljivi oku prolaznika. Znali su to i obični huligani, i grafiteri-umjetnici koji su svojim djelima posljednjih godina sve češće počeli ukrašavati prazne plohe privatnih i javnih građevina. Ima li išta ljepše nego kad su fasade ukrašene velikim muralima koji podsjećaju na slavne trenutke, osobe i zagrebačke svetinje?

Među njima je i jedan koji nekoliko dana krasi zid podvožnjaka u Vrapču kojeg je oslikala navijačka skupina Lunatics.

Čitateljica portala Zagreb.info

Sami su skupili sredstva i organizirali se. Autor murala je Kruno Thorn.

Čitateljica portala Zagreb.info

“Na nasem kvartu se uvijek nesto radi pa se tako uvijek dogovaraju ideje i skuplja novac za nesto novo. Ovo nije prva i jedina ideja s kojom se bavimo tako da se uskoro očekuje i neka nova akcija”, rekla nam je čitateljica Josipa koja je poslala fotografije.

Čitateljica portala Zagreb.info

“Za izradu murala zasužni su svi koji na bilo koji način pomažu da kvart bude čišći, uređeniji i bolji”, rekla je.

Čitateljica portala Zagreb.info

“To nije jedna individualna priča od par dana nego godine prijateljstva i druženja u kvartovskim kafićima, na igralištu i na ulicama Vrapča, a ovim primjerom želimo pokazati da ulična umjetnost može značiti nešto lijepo i pokazati veliko zajedništvo.

Ovo nije priča s krajem nego nastavljamo svaki dan s novim idejama i nadamo se da ćemo uspjeti sve realizirati da pokazemo svima kako se voli svoj kvart, svoj grad Zagreb i svoju domovinu.


Komentari