(FOTO) Stanari Pešćenice ogorčeni: Grad siječe drvorede kako bi napravio mjesta za parking

Foto: Facebook

Stanari zagrebačkog naselja Pešćenica ostali su šokirani kad su vidjeli da je u Ivanićgradskoj ulici posječen cijeli drvored.

Drvored je posjećen od Nartske ulice pa sve do tržnice. Ogorčeni građani odmah su poslali upit Mjesnom odboru Volovčica koji također nije imao saznanja o čemu je riječ i zašto se ruše drveća. Vijećnik Nikola Zdunić obratio se Vijeću Mjesnog odbora Donje Svetice, Vijeću Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak i Zrinjevcu tražeći informacije o spomenutim radovima.

Foto: Facebook

Dobio je odgovor da su drveća posječena zbog radova na parkirališnim mjestima i da će biti zasađene nove sadnice. “Navedeni radovi se izvode prema pravomoćnoj građevinskoj dozvoli izdanoj od strane Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Projektom je predviđeno uređenje zapadnog nogostupa i kazeta na dijelu od Nartske do Planinske u sklopu koji je predviđena zamjenska sadnja stabala. Nakon završenih radova izvršiti će se zamjenska sadnja”, navodi se u priopćenju Grada.

Stanari su ogorčeni te se pitaju zašto Zagreb, u doba klimatskih promjena i sve većih vrućina, nije našao način da sačuva vrijedno zelenilo umjesto da ga ruši i sadi novo, te zašto ih se o rušenju stabala i drugim intervencijama ne obavještava na vrijeme.


Komentari