(FOTO) SLUČAJ FIMI MEDIA: Sanader iznosi obranu, traži pauzu svakih 25 minuta zbog zdravstvenog stanja

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zbog nedolaska odvjetničkog tima bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, prošlu srijedu je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno suđenje u slučaju Fimi media na kojem je Sanader trebao iznijeti svoju obranu.

Na početku današnjeg ročišta odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović upozorio je da po vještačkom nalazu, sve može trajati po tri sata dnevno uz pola sata pauze. Sanader je dodao da se zbog problema s kralježnicom od petka nalazi na bolničkom liječenju te da mora izbjegavati dugotrajno sjedenje i stajanje. Stoga je priložio nalaz i molio da mu se omogući pauza svakih 25 minuta, prenosi Nacional.

”Vrlo odlučno odbacujem sve navode iz optužnice koje nisu temeljene ni na čemu osim na konstrukcijama. Progon je počeo prije deset godina ”, počeo je čitati obranu Sanader.

“U prethodnom suđenju predao sam popis umjetnina iz svoje kolekcije s datumima i cijenama nabave kao i podatke tko mi je i kada darovao koju umjetninu i želim da to bude prilog obrani”, rekao je Sanader koji je potom počeo iznositi hijerarhijsku strukturu HDZ-a. U nastavku je rekao da su sve važne odluke o kojima je raspravljala vlada prvo prolazile kroz Predsjedništvo HDZ-a.

“Predsjedništvo na svakodnevnoj bazi donosi taktičke i političke odluke. Uglavnom smo se sastajali ponedjeljkom. Možda jednom ili nikad je predsjedništvo vodila Jadranka Kosor. Na njemu smo donosili političke odluke. Glavnom tajniku su se prijavljivale teme za predsjedništvo. Nikada ni jedna odluka nije došla na Vladu, a da je prije toga nije odobrilo predsjedništvo stranke”, rekao je Sanader.

Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media formalno je iznova krenulo krajem siječnja. Na prvom su suđenju 2013. nepravomoćno osuđeni, ali je presudu 2015. ukinuo Vrhovni sud.


Komentari