(FOTO) PRVO KOLAPS U ŠKORPIKOVOJ, A SAD I ZEBRA! Gajničani opet u nevjerici: ‘Sve je krivo iscrtano’  

Pothodnik Dubravica (Foto: Igor Svečnjak)

Zatvaranje pothodnika u Škorpikovoj zbog radova izazvalo je veliko negodovanje kod stanara Gajnica, kao i sugrađana koji su primorani prolaziti tom rutom zbog posla. Radovi će trajati sve do 26. srpnja pa je gradska vlast privremeno rješenje pronašla u podvožnjaku Dubravica.

Slijedom toga, dogovoreno je da će se pokušati uspostaviti sigurno prometovanje u dvije smjene u spomenutom podvožnjaku, odnosno da će Prometno redarstvo grada Zagreba  dežurati 24 sata dnevno. Promet će propuštati ujutro prema jugu, a poslijepodne prema sjeveru.

Čuvena zebra

Ono što je posebno iznenadilo stanare Gajnica je zebra u tom pothodniku. S obzirom na to da je žute boje očigledno se radi o privremenom rješenju, no postavlja se pitanje koja je funkcija te zebre.

Na fotografijama koje je zabilježio jedan od Gajničana Igor Svečnjak, vidi se da se pješaci u pothodnik mogu spustiti samo s desne strane.

“Koji prometni stručnjak je ovo osmislio?”, zapitao se Igor.

Pothodnik Dubravica (Foto: Igor Svečnjak)

Gajničani raspravljaju

Ubrzo se u FB grupi koja okuplja stanare Gajnica povela rasprava oko toga, čemu zebra zapravo služi, a većina je nezadovoljna ovim prometnim rješenjem.

“Totalno sve krivo iscrtano. Zašto nema zebre na drugom ulazu gdje su stepenice s jedne i druge strane?”, pita se jedan građanin.

Da je pothodnik Dubravica, oduvijek problematičan upozorila je jedna od susjeda:

“Ja koliko se sjećam, kad smo išli u školu,  uvijek smo sa strahom gledali ide li koja budala autom, ili motorom. Tako da je zebra sasvim ok da takvima skrene pažnju”.

Pothodnik Dubravica (Foto: Igor Svečnjak)

Bilo je i onih koji su se odlučili našaliti s cijelom situacijom.

“Baš imamo bisera za bacati. Šteta bi bilo da nam odu. Trebali su staviti kružni tok u pothodniku da ne stvaramo gužvu kada se budemo križali”, “Nedostaju nam još barem dva ležeća policajca i kamera za brzinu bi isto bila top stvar dolje”, neki su od komentara.

Jedan građanin smatra da je ovo prigodno rješenje s obzirom na radove u Škorpikovoj:

“Vi kaj se bunite i kaj vam smeta zebra- nemojte slučajno taj prijelaz koristiti, čekajte u gužvi na Vrapču. A nama koji razumijemo ovaj privremeni prijelaz ostavite da ga koristimo”, poručio je.

O ovom privremenom rješenju poslali smo upit Zagrebačkim cestama, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


Komentari