(FOTO) Policija pronašla šator za uzgoj indijske konoplje

FOTO: policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Naime, sumnja se da je 40-godišnjak 12. listopada 2019. godine oko 21.45 sati upravljao osobnim automobilom u mjestu Novoselec gdje su ga zaustavili policijski službenici u nadzoru prometa.

Prilikom nadzora 40-godišnjak je predao dvije plastične vrećice u kojoj se nalazilo oko 115,7 grama marihuane, a u drugoj 99 grama amfetamina, odnosno speeda, plastičnu kutijicu u kojoj se nalazilo 1,4 grama marihuana, jedan joint te drobilicu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na području Lipika koje je koristio osumnjičeni te su pronašli 1589 grana isječene suhe biljne materije i isječene suhe stabljike indijske konoplje, medicinska šprica s 2,5 ulja kanabisa, metalna drobilica s 1,2 grama marihuane, metalna drobilica s tragovima marihuane, kutijica s 26,5 grama marihuane, digitalna vaga, 88 grama sjemenki nalik na sjeme indijske konoplje, također pronađen je šator za uzgoj biljaka s pripremljenom rasvjetom i ventilacijom, a koji je pogodan za uzgoj indijske konoplje.


Komentari