(FOTO) Pogledajte tko je od političara došao na Povorku ponosa: ‘Bez obzira koga voliš, ti si čovjek i imaš pravo na to’

21. Povorka ponosa u Zagrebu (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U Zagrebu se ove subote održava 21. Povorka ponosa pod sloganom “Dajte nam naša četiri zida”. Okupljeno mnoštvo kreće se od Rooseveltovog trga do Ribnjaka, a među sudionicima su i političari.

Naime, podršku LGBTQ+ zajednici dali su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i dogradonačelnica Danijela Dolenec, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, šef zagrebačkog ogranka Viktor Gotovac, Domagoj Hajduković koji je također SDP-ovac te Katarina Peović iz Radničke fronte.

Hajduković o gej političarima

Domagoj Hajduković (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

“Što više bude gej političara, to će i scena biti drugačija. Volio bih poslati poruku različitosti i prihvaćenosti. U Hrvatskoj ima 4000 djece koja u domovima čekaju svoj dom i trebat će nam 35 godina da ih sve udomimo. S druge strane postoji cijela jedna populacija koja želi toj djeci dati dom i mislim da moramo sve učiniti da i toj djeci to omogućimo”, komentirao je Domagoj Hajduković za Index.

Grbin: ‘Ima puno pomaka, ali ne dovoljno’

Peđa Grbin (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Grbin je naglasio da je dolazak na Povorku potpora različitosti kao i poruka da svi moraju imati ista prava.

“Ima puno pomaka ali ne dovoljno. U Hrvatskoj još uvijek ne razumiju svi da bez obzira koga voliš, ti si čovjek i imaš prava voljeti koga hoćeš. Trebamo osvijestiti građane, da moraju svi imati ista prava bez obzira koga volimo”, kaže šef SDP-a.

Tomašević: ‘Ovaj je grad otvoren za sve’

Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Tomaševiću je ovo druga povorka u ulozi gradonačelnika i time želi poslati jasnu poruku:

“Ovaj grad je tolerantan za sve, otvoren za sve, drago mi je da sam ovdje drugu godinu za redom kao gradonačelnik”.

Gotovac: ‘Borba ne prestaje’

Viktor Gotovac, Peđa Grbin (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Uoči Povorke, oglasili su se iz zagrebačkog SDP-a čiji se čelnik nalazi među okupljenima.

“Čast nam je ponovno biti na pravoj strani povijesti. Upravo je SDP-ova Vlada prije osam godina donijela Zakon o životnom partnerstvu čime su naši sugrađani dobili socijalna prava i veći prostor slobode i ravnopravnosti. Borba, naravno, ne prestaje. Samo hrabro i beskompromisno na najjače”, poručili su.


Komentari