(FOTO) Oko Jaruna otrčao za samo 16 minuta i 7 sekudni

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Jučer na jezeru Jarun održana najveća regionalna poslovna utrka pod nazivom HT B2Run na kojoj je sudjelovalo više od 8000 poslovnjaka iz 440 tvrtki, javlja Večernji list.

Nakon Splita, Rijeke i Osijeka došao je red na Zagreb, a jarunsko jezero bilo je jučer prepuno odlično raspoloženih trkača koji su se prije odlaska na start zagrijavali pjesmom i plesom.

Najbolje pojedinačno vrijeme na štoperici imao je Silvije Tomac iz Keindl Sporta. Pet kilometara oko Jaruna prešao je u impresivnih 16 minuta i sedam sekundi, čime je pridonio tome da njegova tvrtka bude najbrža poduzećima s manje od 50 zaposlenih, kao i najbrža tvrtka uopće.

Za utrku se, kaže, nije posebno pripremao jer se već godinama bavi triatlonom i bicikliranjem, a i ovo mu nije prva pobjeda. “Bavim se sportom već 10 godina pa sam navikao, ali biti najbolji uvijek je odličan osjećaj”, kaže Tomac.

Najbolja tvrtka među srednjim poduzećima bio je Decathlon, dok je pobjednik među velikima Vojno učilište. Najbolja trkačica bila je, pak, Ana Štefulj iz tvrtke Know Informacijske Tehnologije. I nešto sporiji bili su također dobro raspoloženi. Boris Hrvoj, koji je predstavljao Plivu, postigao je najbolji osobni rezultat.

Utrkom su bili zadovoljni i organizatori. “Poslovna se zajednica još jednom digla na noge i pokazala izniman interes ne samo za zdrav sportski život nego i za teambuilding, networking, druženje, neformalno i u pozitivnoj atmosferi#, kaže Danijela Somek, organizatorica HT B2Run utrke.

Novost ove godine je humanitarni karakter utrke, jer će u gradu s najboljim prolaznim vremenom HT provesti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva. Taj je grad Split, dok je Zagreb imao treće najbolje prolazno vrijeme.


Komentari