(FOTO) Naručivao drogu iz Njemačke i Nizozemske: Pošiljke mu stizale na kućnu adresu

PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni na zasada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje u vremenskom periodu od kolovoza 2018. do kolovoza 2019. godine, na području Njemačke i Nizozemske naručio i kupio najmanje 912,7 grama amfetamina, od čega su mu oko 281 grama amfetamina u tri pošiljke poslane na kućnu adresu, dok je druga droga, odnosno pošiljke, zadržane u carinskoj službi u Njemačkoj.

Tijekom jučerašnjeg dana, 19. kolovoza 2019. godine, obavljene su pretrage navedenih pismovnih pošiljaka kojom prilikom je pronađeno 54,1 gram amfetamina, 121 grama amfetamina i 106 grama amfetamina. Ujedno je temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni te je pronađeno prijenosno računalo i 200 eura za koje se sumnja da je pribavljeno preprodajom droge.

Nakon dovršenom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari