(FOTO) ‘MRŠ, KRAVO GRADSKA’ Žestoka svađa kupaca i prodavača: ‘Pa neću davat svoju vezu za domaća jaja!’

Jaja na tržnici (Foto: Josko Ponos / CROPIX)

Nervoza kupaca i prodavača, ali i cjenkanje oko iznosa za plaćanje osnovnih namirnica u porastu su nakon uvođenja eura i očiglednih poskupljenja. O tome svjedoči i prepiska koju je na Facebook stranici “Varaždinski plac” objavila članica.

Gospođa je prenijela poruke koje je izmijenila s prodavačicom domaćih jaja, kojoj se javila kako bi od nje kupila proizvod. “Pozdrav, naručila bih 30 jaja ako još ima i ako budete možda kome u Varaždin dostavljali. Bude nam možda lakše da se čujemo ako ima još jaja. Hvala”, napisala joj je i ostavila svoj broj mobitela.

Foto: Facebook/Varaždinski plac

Svoju je potencijalnu mušteriju prodavačica jaja tad upitala gdje točno živi, što joj je zainteresirana za jaja objasnila. Odgovor koji je uslijedio, šokirao ju je.

“Vozim do Optujske i točka. Jaja ispod cijene bi vi da vam dopelam na kućnu adresu?”, čudila se prodavačica koja nije shvatila ranije poruke i isprike gospođe koja je htjela kupiti jaja.

“Nisam ni mislila. Znam da su ispod cijene. Osim toga, pitali ste gdje sam, pa sam vam i odgovorila, jer ja ne znam gdje ste vi. Jaja mi nemojte voziti jer ja nemam namjeru i nisam naučena na vaš način komunicirati i točka”, odgovorila joj je na poruku i odustala od kupnje. No, gospođa koja prodaje jaja, nervozno joj je uzvratila.

Foto: Facebook/ Varaždinski plac

“Niste naučeni na takav način komunikacije? A jaja zabadava bi htjeli? O da”, odgovorila je prodavačica, a gospođa ju je upitala o čemu priča.

“Cijena kutije od 10 jaja je 2,20 jer je domaće i po jaja si dođite sami na Vinicu”, napisala je prodavačica, na što je dobila odgovor “Sve u redu”. Komunikaciju je zaključila porukom “Mrš kravo gradska”, vjerojatno ljuta zbog neuspjele prodaje proizvoda.

Foto: Facebook/Varaždinski plac

Objavivši poruke u grupi kako bi upozorila ostale potencijalne kupce, nenamjerno je izazvala raspravu o cijeni domaćih jaja. Neki su iznos od 2.20 eura za 10 jaja prozvali skupim, a jedan je član grupe napisao da su domaća jaja po 1.50 euro. Unatoč mnogobrojnim upitima, informaciju o dobavljaču nije htio podijeliti. “I ovako se dugo čeka na jaja jer ima puno klijenata, pa neću davat svoju vezu za domaća jaja”, kratko je odgovorio.

Cijene paketa od 10 jaja u hrvatskim se maloprodajnim trgovačkim lancima od 2.85 eura naviše, ovisno o klasi i trgovačkom lancu.