(FOTO) Luda vozila u zagrebačkom centru: Pobjednici jurili preko 30 kilometara na sat!

Damjan Tadic / CROPIX

Jučerašnja Red Bull Soapbox utrka na zagrebačkom glavnom trgu uzburkala je atmosferu i probudila natjecateljski duh više od 50 okupljenih ekipa.

Priznanje najboljeg, dobila je ekipa Jamaica Bob Team s ostvarenih 161 bodova. Ekipu čine Međimurci Robert Rajf, Mario Rajf, Goran Čanadi, Dubravko Latin i Mario Đorđević.

Oni su stazu dugu 350 metara prošli za 36,2 sekundi, a u prosjeku je to bila brzina od 32 km/h.

“Mi smo mlada ekipa iz Međimurja koja je međusobno povezana srodstvom, prijateljstvom i zajedničkim interesima. Više manje svi smo isli u tehničku školu i poslije na Fakultet strojarstva. Na Red Bull Soapboxu Zagreb sudjelovali smo već i 2011. godine i kad smo saznali da se to ponavlja, bilo je odmah jasno da se stara ekipa opet sastaje. Ludi smo kao i prije, no sad, osam godina kasnije imamo puno više iskustva pa se nadamo da će nam ovog puta vozilo stići u jednom komadu u cilj” rekli su dečki uoči utrke za emedjimurje.

Osim pobjedničkom Jamaica Bob Teama, među nemotoriziranim su se vozilima našli mornari, doktori, gradska čistoća i mnogi drugi.

Puno su pažnje plijenili zagrebački vatrogasci. Njihovo je vozilo bila kućica na kotačima čiji su krov – zapalili. Pothvat je bio uspješan i svoj su požar ugasili!


Komentari