(FOTO) Jarun opet pun ljudi, a Hrvatska u najkritičnijoj fazi borbe protiv COVIDA-19

Zagrepčani u šetnji (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Iako iz županijskih, ali i nacionalnog Stožera civilne zaštite uporno ponavljaju da je najbolja stvar koju kao građani možemo učiniti za zdravlje svih nas, ostati doma, brojni Zagrepčani s tom idejom se ne slažu.

Naime, brojni građani, ovu subotu i sunčano vrijeme odlučili su iskoristiti te ga provesti na Jarunu. U šetnji, na biciklu ili pak rolama. Neki su samo odlučili sjediti na suncu.

O tome da je i jučer bila ista situacija, izvijestio je Index.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije na današnjoj je tiskovnoj konferenciji gradskog stožera civilne zaštite, poručio je da će ići s prijedlogom o zatvaranju nekih javnih mjesta ako uoče pojačano okupljanje građana.

“Ja sam apelirao na građane, ne donosimo odluku mi o tome, nego Centralni stožer, ali da ne bismo zatvorili Jarun i Bundek, apeliram na građane da idu tako da paze na razmak, da budu discpilirani i drže se mjera. Ako ne budu, onda će se morati zatvoriti sve, i Jarun, i Bundek… Molim Boga da ne zatvaramo, ali to ne ovisi o nama. Ne daj Bože da se zatvori, ali ako nema drugog izbora…”, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX


Komentari