(FOTO) Isplati li se udomiti opasnu pasminu? Ribafish upoznao Ribu, prekrasnu mješanku koja traži dom

Azil Dumovec

Domagoj Jakopović Ribafish na svoj je 49. rođendan (7. kolovoza) posjetio Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Nakon što je projektom RokOtok u spomen na prerano preminulog sina povezao prvih sedamnaest od planiranih pedeset naseljenih hrvatskih otoka pri čemu je preplivao stotinjak kilometara otvorenog mora, dobre je stvari nastavio činiti i po povratku u metropolu. Sklonište u Dumovcu posjetio je na poticaj kolegice novinarke Kristine Bosno koja kao volonterka Skloništa dobro poznaje problem teže udomljivih pasa. Doznavši kako u Dumovcu trenutačno ima imenjaka – Ribu, Ribafish je psa poželio upoznati.

Riječ je o kujici, jednogodišnjoj križanki staforda koja je u Sklonište stigla prije mjesec i pol iz Trnave.

“Uživao sam u susretu s njom! Bilo je to divno iskustvo! Riba je križanac između marinca i vidre – snažna, vesela, zaigrana, divna, puna života! Sva sreća da postoje ljudi koji je žele udomiti jer je takvom psu nakon upoznavanja stvarno teško reći ‘ne’“, kazao je Ribafish.

Azil Dumovec

Riba je izuzetno aktivan pas istraživačkog duha. Kao i većina staforda te njihovih križanaca ne slaže se s drugim psima pa treba biti jedini pas u obitelji. Ona je nedavno upala u oči jednoj obitelji koja sada za nju priprema svoj dom te prikuplja dokumentaciju potrebnu za udomljavanje psa koji spada pod opasne pasmine.

Ribafish je pri susretu s Ribom otkrio kako trenutačno nema uvjete za udomljavanje psa. Živi u stanu u središtu grada i mnogo putuje.

„Vjerujem da će se stvari u budućnosti promijeniti. Kada se jednoga dana preselim na more ili selo, volio bih svakako u društvu imati barem jednog psa“, kazao je svestrani urednik i novinar te poželio da teže udomljivi psi iz Dumovca čim prije pronađu svoje ljude.

U Skloništu u Dumovcu trenutačno su 24 psa koji se ne slažu s drugim psima. Među njima je 13 staforda. Riječ je o psima koji s ljudima vole aktivno provoditi vrijeme na otvorenom. S druge strane izuzetno su privrženi obitelji i slove za velike maze. Odani su, pametni i brzo uče.

Budući da su stafordi svrstani pod opasnu pasminu, njihovo je udomljavanje nešto kompliciranije nego ono ostalih pasa, no svi koji su taj postupak prošli, tvrde da im se trud višestruko isplatio. Stafordi im na udomljenju svakodnevno zahvaljuju neograničenom ljubavlju.

 


Komentari