(FOTO) Iskoristio sunčani vikend: Plenković dao podršku Europskom tjednu mobilnosti

Foto: Franjo Marić/ Dnevno.hr

Još jedan Europski tjedan sporta koji traje od 23. do 30. rujna dobar je podsjetnik svima nama, bez obzira na dob ili tjelesnu (ne)pripremljenost, da fizička aktivnost mora biti sastavni dio života. Usprkos tome što je bavljenje sportom dobro za zdravlje, statistike su nas prokazale: Hrvati su neaktivan narod! Puno sjedimo, malo se krećemo i svake godine smo kao nacija sve deblji i deblji.

Podršku projektu Europke komisije koji godinama ulaže napore da građane EU-a potakne na više kretanja, dao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Sunčani subotnji dan proveo je na Europskom trgu u Zagrebu na službenom otvorenju Europskog tjedna sporta. Ne zaboravimo da i naš premijer obožava sport, posebice košarku koju je igrao u mlađim danima, a kako kaže, povremeno se bavio i vaterpolom i nogometom. Ne znamo jeste li primjetili kako nam je premijer u posljednje vrijeme vratio “liniju u red” i kako je vidno mršaviji. E pa za takve rezultate sigurno nisu zaslužni samo bolja prehrana, već i bavljenje sportom.

Objektiv fotografa Dnevno.hr Franje Marića uhvatio je danas premijera u druženju s građanima. U neformalnom izdanju premijer je prošetao Europskim trgom koji je pretvoren u veliko sportsko igralište. Plenković je poručio okupljenima ono što uvijek moramo imati na umu, a to je da su sport isključivo prijateljstvo i uživanje i da se njime bavimo kako bi ostali zdravi i veseli.


Komentari