(FOTO) IPAK JE OBUKLA NOŠNJU: Kolinda sa stadiona bodri Vatrene, ispunila je obećanje

Foto: Cropix

Baš kao što je i najavljivala ranije, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pristigla je u Katar uoči utakmice Hrvatska – Kanada.

Ubrzo je na ulicama Dohe pokupila brojne simpatije i brojni su se obožavatelji željeli fotografirati s njom.

No, čim je počela utakmica, bivša je predsjednica uočena na tribinama u nošnji.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

“Odlična atmosfera na Souq Waqifu s ljubiteljima nogometa iz cijelog svijeta. Na terenu se borimo, ali cijelo vrijeme slavimo prijateljstvo. Kako je divno osjećati se ovako sigurno i dobrodošlo! Hvala svima na prijateljstvu i podršci Hrvatskoj!” objavila je ranije danas na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, zagrebačka Posudionica narodnih nošnji posudila joj je tradicionalnu nošnju s hrvatskim motivima.

2Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji. Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama. Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, why blend in when you can stand out? Ovo ide i za države i za pojedince”, pojasnila je Kolinda za Dnevnik.hr.

Stručnjak za brendiranje Dejan Gluvačević smatra da će modni odabir bivše predsjednice izazvati pozitivne reakcije.

“Vjerujem da brojni gledatelji utakmica će pratiti i na Googleu će onda tražiti ‘OK, kakva je to nošnja, ima li kakva poruka’, tako da vjerujem da će to pozitivno odjeknuti”, kazao je Gluvačević.


Komentari