(FOTO) Evo kako teku radovi na sljemenskoj žičari koju ćemo platiti preko pola milijarde kuna!

FOTO: Facebook / Screenshot

Izgradnja sljemenske žičare jedan je od najvećih projekata na kojem se radi u Zagrebu. Žičara je već nebrojeno puta dospjela u centar zagrebačkih zbivanja; u posljednje vrijeme zbog njezine cijene, za koju je Bandića prozvao zagrečaki HNS na čelu s zastupnikom u Gradskoj skupštini, Tomislavom Stojakom.

Podsjećamo, Stojak je prije nekoliko dana upozorio javnost kako su troškovi za izgradnju žičare enormno porasli, naglasivši kako je cijena gradnje žičare u manje od godinu dana narasla na 560 milijuna kuna.

“U cijelom tom financijskom inženjeringu treba istaknuti da je već u prvih šest mjeseci 2019. za izgradnju žičare potrošeno više od 107 milijuna kuna, 3,7 puta više od proračunom planiranih 29 milijuna kuna, a u međuvremenu ne samo da nije bilo rebalansa proračuna nego sredstva za žičaru nisu povećana ni internom preraspodjelom”, kazao je tada.

Danas pak je na svojem Facebook profilu objavio fotografije iz kojih se vidi kako teku radovi.

FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot

“Pozdrav s gradilišta sljemenske žičare! Radovi napreduju, nakon više od desetljeća žičara će opet biti u funkciji, to je lijepo! Manje lijepa je cijena koju ćemo platiti iz proračuna, ukupno više od 560 milijuna kuna (procijenjeno, za sada!).

A kada govorimo o “racionalnom i odgovornom planiranju – u ovogodišnjem gradskom proračunu za projekt žičare Sljeme planirano je 29 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci 2019. godine potrošeno je više od 107 milijuna kuna, dakle 3,7 puta više od plana!!

A rebalansa proračuna u međuvremenu nije bilo. “Racionalno i odgovorno” zar ne?”, napisao je u svojoj objavi, ponovo upozorivši na velike financijske izdatke za izgradnju žičare.


Komentari