(FOTO) Dodjela nagrade Dražen Petrović: Nagrađene mlade nade hrvatskog sporta

Darko Tomas / CROPIX

U Muzejsko memorijalnom centru Dražena Petrovića na istoimenom trgu, održana je danas u 12 sati svečana dodjela nagrade Dražen Petrović koja se na 28. obljetnicu osnivanja Hrvatskom olimpijskog odbora (HOO) dodjeljuje najuspješnijim hrvatskim sportašicama i sportašima (do 20 godina), kao i najvećim nadama hrvatskog sporta (16 godina).

Ovo godine talentirani mladić odnio je pobjedu u dvije kategorije. Tituku najboljeg juniora i najveće muške sportske nade proglašen je  16–godišnji plivač, Splićanin Franko Grgić koji u svojoj kolekciji uspjeha ima i dvije titule svjetskog prvaka na 800 i 1500 metara te potvrđenu vizu za OI u Tokiju.

“Zadnje dvije i pol godine već treniram konstantno ujutro i popodne. Kilometri su nagomilani i oni počinju davati rezultata. U tom procesu bilo je i par upalnih procesa koji su na svu sreću prošli i nisu utjecali na to da budem najbolji. Meni je potpuno jasno da se šampioni rađaju kroz teške situacije, rekao je na dodjeli nagrade.

U kategoriji ženskih sportskih nada nagradu Dražen Petrović dobila je 16–godišnja tenisačica Antonia Ružić.

Uz njih za postignute rezultate , nagrade su dobili najbolja juniorka, judašica Ana Viktorija Puljiz te juniorski veslački dvojac bez kormilara Ivan Vuković i Karlo Borković. Nagrađeni su i Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija na pijesku te Hrvatska muška mlađekadetska rukometna reprezentacija.

Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčani iznos i prikladni poklon, a dodjeljuje se darovitim pojedincima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.


Komentari