(FOTO) ‘DIVLJA PRIRODA’ U ZAGREBU: ‘Lijepo’ se nadležne gradske službe brinu o gradskoj (našoj) imovini i javnim površinama’

foto:Facebook

Zagreb ovog ljeta u nekim dijelovima grada više nalikuje na prašumu nego na urbanu metropolu. Brojne javne zelene površine su izuzetno zarasle.

Takvi prizori “divlje prirode” mogu se vidjeti na ulicama oko Kvaternikovog trga i na Črnomercu, ali i na travnjaku ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Sve su to redom dijelovi koji su u užem ili širem centru grada, no stanje je još gore na periferiji te na područjima gdje ne zalazi toliko građana. Jedan primjer zapuštene zelene površine može se pronaći i u blizini Bednjanske ulice, gdje trava na zelenoj površini škaklja i iznad koljena.

No, nakon pisanja Jutarnjeg, već 12. kolovoza skoro cijelim Zagrebom je odjekivao zvuk kosilica i flakserica. Više od 120 radnika Zrinjevca marljivo je uređivalo zelene javne površine u svim gradskim četvrtima kako bi otklonili visoku travu koja je ovih dana narasla.

Ipak, čini se, posao još uvijek nije gotov.

Danas se naime pobuno još jedan građanin, koji je pak poslao fotogafiju iz Jelkovca, a kako su tamo pak “uređen” površine pogledajte u nastavku:

“Lijepo” se nadležne gradske službe brinu o gradskoj (našoj) imovini i javnim površinama u naselju Jelkovec! To se ne smije događati ako želimo bolji #Zagreb!”, napisao je uz priložene fotografije ljutiti građanin.


Komentari