Financijer Bandićeve stranke dobio posao od grada: Mrazova tvrtka bila je podizvođač radova u naselju Botinec!

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Već neko vrijeme traje agonija stanovnika naselja Botinec, koji se guše u smradu koji dolazi iz kanalizacije. Nitko do sada nije preuzeo krivicu zbog svega što se ljudima događa, no kako se slagalica slaže, tako priča dobiva neke nove elemente.

Naime, oporbeni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Zlatko Nikolić, upozorio je da u slučaju Botinca i radova postoji potencijalni sukob interesa.

Kako je objavio na službenim stranicama Radničke fronte te potvrdio za Zagreb.info, vlasnik tvrtke GUT d.o.o., Vjekoslav Mraz, bio je jedan od financijera Bandićeve stranke. Mraz je 2017. godine stranci donirao dva puta po 10.000,00 kuna.

Već iduće godine, tvrtka Vjekoslava Mraza dobiva na natječaju javne nabave te je jedan je od podizvođača radova za gradsku Vodoopskrbu i odvodnju u izgradnji i sanaciji kanalskih priključaka.


Najpoznatiji radovi njegove tvrtke bili su na izradi kanalizacije u Botincu, nakon kojih se u tom naselju krenuo osjećati nesnosan miris, radi kojega stanovnici već mjesecima prosvjeduju.

U svakom slučaju, kronologija ovih događaja zaista je zanimljiva, pa nije čudno da Nikolić postavlja pitanje radi li se ovdje o još jednom sukobu interesa u režiji zagrebačkog gradonačelnika…

 

 

Komentari

loading...