Filipović umjesto Vanđelića na čelu Fonda za obnovu? Evo što za Zagreb.info kažu on, ali i Sandra Benčić!

Foto: Pixsell

Nakon što je ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić podnio ostavku, ostaje pitanje tko će ga zamijeniti.

Naime, osnivačica i koordinatorica volonterske zajednice nestranačkih stručnjaka i znanstvenika “Obnovimo Zagreb”, Marina Pavković, izjavila je kako se priča da bi eventualni nasljednik mogao biti bivši HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović.

Tom je prilikom izjavila i da bi to bila jako loša odluka.

“Pritom ne ocjenjujem stručnost gospodina Filipovića, ali on ima izuzetno iritantan javni nastup, a s druge strane bi mu se našao kao partner gradonačelnik Tomašević koji ga je debelo pobijedio na izborima. U tom odnosu bi se mogle pojaviti osobne frustracije, inat i onda bi taj sustav loše funkcionirao.”

Filipović bez komentara

Tim smo povodom upitali Davora Filipovića kako to komentira te je li on zaista potencijalni kandidat za šefa Fonda za obnovu, no on je odgovorio kako to ne želi komentirati.

Benčić: To je do premijera

S druge strane, Sandra Benčić iz platforme Možemo nije željela komentirati navode Marine Pavlović o eventualnom novom kandidatu jer, kako kaže, to su spekulacije za koje ona ne zna.

“Ne mogu to komentirati, to je do premijera. Mogu reći samo da će se po izboru novog ravnatelja vidjeti kakvi su stvarni planovi za obnovu. Osoba mora biti svjesna ozbiljnosti, mora biti pozitivno orijentirana i zaista željeti sve to izvesti,” poručila je Benčić.


Komentari